Referat: Skärgårdens SK - Lerums BK

Tredje matchen på 6 dagar och ännu en vinst!

Vi åkte ut till Öckerö för att avsluta en tuff hockeyvecka där vi varit på is varje dag. Vi kom till spel med i stort sett ordinarie lag, några bortfall på grund av sjukdom. Vi visste om att det skulle bli en tuff match mot Skärgården, som vi vet har en hög högsta nivå med några riktigt duktiga spetsspelare. Med det sagt så visste vi lika väl att vi själva och våran egen inställning skulle bli avgörande för matchresultatet.

Första perioden:
Lika bra som vi startade matchen i onsdags mot Varberg, lika uddlöst startade vi tyvärr ikväll. Första tio minuterna ser vi högst mediokra ut, det är inte mycket som stämmer och vi gör det svårt för oss själva, detta i kombination med att vi inte tar jobbet. 1-0 till Skärgården kommer också som ett brev på posten. Vi lyckas dock jobba oss in i matchen och efter ca 10 minuter känns det som att vi har ätit oss in. Spelet jämnas ut och vi kan få längre anfall, detta gör att vi kvitterar till 1-1 efter 15 minuter genom #26 Lindqvist på assist från #34 Fogelin & #16 Janum.
Det blir inga mer mål i första perioden utan den slutar 1-1 och skottstatistiken blir 14-9 i vår favör.

I andra perioden gör vi snabbt 2-1 genom #18 Ingvarsson på assist från #33 Melvin Stenberg. Det dröjer till ca 10 minuter in i matchen innan Skärgården kvitterar till 2-2 men bara 10 sekunder senare tar vi ledningen igen genom #15 Lindell på passning från nummer #10 Witermark & #18 Ingvarsson. Minuten senare gör vi även 2-4 genom #11 Wohnerhov utan assist. Innan perioden är slut så kvitterar Skärgården till 3-4 men även vi gör ett mål till, denna gången i powerplay genom #22 Holmqvist på assist från #11 Whonerow. Vi gör även två mål i denna perioden som dock inte kommer med i det officiella protokollet, #33 Stenberg prickskjuter in en puck från blå som bedöms ta i ribban och vi har även ett skott som går i genom Skärgårdens målvakt där domaren blåser för blockering trots att pucken rullar in bakom målvakten.
Perioden slutar 2-4 och vi vinner skotten med 7-16.

Sista perioden försöker vi bara spela av. Vi lade mer eller mindre hela pausen på att prata om att inte dras med i det destruktiva spelet som Skärgården spelade, Jag tycker vi gör detta på ett jättebra sätt, vi spelar kontrollerat och stänger ner mittzon och lägger ner pucken hos Skärgården så att de får börja om gång på gång. Detta resulterar i att vi även gör två mål ytterligare, 3-6 är det återigen #11 Wohnerhov som gör sitt andra för kvällen på pass från #22 Holmqvist & #20 Perhonen. 3-7 kommer strax före slutet av #24 Nyberg assisterad av kedjekamraterna #31 Voloch & #17 Bergsman.
Perioden slutar 0-2 och skotten blir 7-11.
Totalt alltså 3-7 med skotten 23-41.

Sammanfattningsvis tycker jag att vi gör en riktigt stark insats, det är aldrig enkelt att vinna ute på Öckerö. Vi har nu vunnit sex raka matcher och är obesegrade, vi har en härlig stämning i gruppen och det känns som att vi har ett djup i truppen som gör oss oerhört starka. Nu tar vi ledig helg och startar på måndag med fokus på våran nästa hemmamatch, som är tre-krone matchen mot Partille. Jag hoppas verkligen att vi kan fylla Vättlehallen denna fredagskväll då jag tycker grabbarna är värda allt stöd de kan få I vad som kommer bli en riktigt hård match mot ett bra Partille. Så bry tmönstret, skippa fredagsmyset och kom ner till ishallen nästa fredag och stötta erat LBK i jakten på att gå obesegrade genom hela första halvan av serien. När hände det senast??